20 Ekim 2014 Pazartesi

Kolay yoldan yaka pervazı kalıbı nasıl çıkarılır

Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi pervaz kalıbı çıkarmanın kolay yöntemini paylaşmak istiyorum arkadaşlar! Belki bir çoğunuz bu yöntemi çoktan uyguluyordunuz ama dikiş konusunda bilgisi olmayanlar için faydalı olacaktır bu yazı! Diyelim ki pratik yoldan bir bluz,elbise dikmek istiyorsunuz yada dikiş dergilerinden seçtiğiniz modelde pervaz kalıbı çıkmadı! Olmuyor mu? oluyor tabi ki !     Resimlerin daha anlaşılır olması için sırasına göre numara koydum,sayıları takip edicez  :D       İlk resimde bir bluzun ön parçası.ikinci adım parçayı ikiye katlıyoruz..                                                                                                            Pervazı yapmak istediğiniz kumaşın kat yerine,bluz ön parçasının yaka kısmına denk getirip iğneleyin ki kaymasın!                                                                             

      Dikiş payını da koyup yaka oyuğunun şeklinde çizin,pervazın eninin ölçüsü size kalmış,ben 2-3 cm yapıyorum.Altıncı resimde gördüğünüz gibi bluz ön parçasını çekip alttan da bir çizgi çekip yaka şeklini elde ediyoruz..

          Ve çizginin üzerinden kesiyoruz...Aynı şekilde arka yakayı da çıkartıyoruz..

  V yakalı bir bluz veya elbise de aynı şekilde çıkartılabiliyor arkadaşlar,aşağıdaki fotolarda olduğu gibi..Pervaz dikişini bir önceki yazımda anlatmıştım.. İlgilenenler buradan buyrun.
 Şimdilik benden bu kadar,umarım faydalı olur! 
                                                          instagram /nrc.kacar
                                    

12 yorum:

  1. dikiş çok seviyorum ama tamamen uyduruk. mesela pervaz nedir desen bilmem, ama bir şekil de keserim.
    uydurur uğraşırım. anlatımına bayıldım iyi ki yazmışsın. çok kolaymış kesim şekli yahu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E o da güzelmiş bir şekilde çabalayıp sonuca varıyorsunuz demekki :)

      Sil
  2. Ben de şimdi bir yelek dkiyorum aynen böyleyaptım pervazı,emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yelek pervazı deneyimimi hatırladım şimdi korkunçtu:D dikilen yelegi bizde görelim yanlız:)

      Sil
  3. Ben de aynı böyle yapıyorum,kolaylaştırmada üstümüze yok valla :)

    YanıtlaSil
  4. Oo herkesler de biliyomuş bu teknigi ben geç kalmışım desenize;D ee ne demişler her işin bir kolayı vardır! Bizlerde buluyoruz özel güçlerimizle:D

    YanıtlaSil
  5. yuvarlak yakayı annem öğretmişti ama v yakayı bilmiyordum. hatta bi tane jarse kumaşten v yakalı bluz yapmıştım ama yakası berbat olduğu için hala kenarda duruyor. elimdeki işleri bitirince hemen denicem v yaka olanını, bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Bende ilk kez bu resimleri çekerken denemiş oldum v yakayı :D jarse güzel bi kumaştır bir tek yakası için ziyan olmasın deneyin derim:)

    YanıtlaSil
  7. pervaz pervaz deyip duruyorlardı ben de pervaz ney ki yaw diyordum, öğrenmiş oldum:)

    YanıtlaSil
  8. ;D Bu soruyu bende kendi kendime bircok kez sormustum neva nur

    YanıtlaSil
  9. meraba den yıllarca mahalle de terzilik yaptım hiç eğitimini görmeden aklın yoluyla yaptıklarımı kullanarak para kazandım. yıllar önceden konfeksiyon ürünleri azdı sıkıldığımda müşterilerim beni bırakmadı kursa gidip kalıpla beraber daha geliştirdim ....çocuklarımı kazandığımla daha rahat büyüttüm 2000 yılında kardeşimi kaybettim .....of of içimde ateş yandı herşeyi bıraktım.depresyonum uzun sürdü 3 yılönce takı tasarım kursuna gittim oyalanmak için bu yıl giyim kursuna yeniden başladım çünkü yıllardır kendime güvenimi kaybettim hiçbişeyi unutmamışım kendime geldim harika şeyler yapıyorum ama blok yapamıyorum kendime yaptıklarımı resimleyemiyorum sizinkileri izleyip hevesleniyorum blok için bende yapmalıyım ama nasıl olacakkkk

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ümmügülsüm hanım öncelikle kardesinize Allahtan rahmet diliyorum zor günler geçirmissiniz Allah daha beterinden korusun.Blog açmak çok kolay aslında.Googleye blogger yazın,kayıt ol seçenegini tıklayıp ordaki bilgileri doldurarak oturum açabilirsiniz.Ama isterseniz önce googleye bloggerden blog nasıl açılır diye sorun.Bir bakın çok güzel anlatılmış daha anlaşılır olu.Bi sorunuz olursa tekrar yorum bırakabilirsiniz

    YanıtlaSil